توصيه مطلب 
۰
 
Share/Save/Bookmark
آب انار، تقویت‌کننده‌ قلب و معده
شنبه ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۲۳
پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی گفت: هسته‌های سخت میوه انار مقوی معده و آب انار مقوی قلب و معده است.
به گزارش عرش نیوز، «محسن پویان» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا منطقه‌ی خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: انار درختی متعلق به خانواده Puniaceae است که در انگلیسی Pomegrenateنامیده می‌شود.

وی ادامه داد: زادگاه این درخت ایران است، برگ‌های آن به رنگ سبز براق و گل‌هایی قرمز رنگ دارد، نافه از پرچم‌های متعدد ساخته شده و تخمدان آن خانه‌های متعدد دارد که در آن دانه‌های سخت قرار می‌گیرند و اطراف دانه را پوشش آبدار فرا می‌گیرد.

پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه همه‌ی قسمت‌های درخت انار در طب گیاهی استفاده می‌شود، گفت: عصاره‌ی پوست درخت خاصیت ضد کرم دارد و برای کرم‌های تیپ وُرم و هایمنولپی دوزیس مؤثر است.

پویان با بیان اینکه خاصیت ضد کرم آن بعلت ماده‌ی ایزوپله‌تیه‌رین است، در پوست درخت علاوه‌بر این بتولیک اسید و اورسولیک اسید وجود دارد، ادامه داد: در پوست ریشه و پوست اندام‌های هوایی گیاه آلکالوئیدهای متیل پله‌تیه‌رین، ایزوپله‌تیه‌رین، پله‌تیه‌رین و پزودوپله‌تیه‌رین وجود دارد.

پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی گفت: عصاره‌ی پوست ریشه، اثر کرم‌کشی به‌ویژه بر ضد تنیاکانینا را نشان می‌دهد.

پویان تصریح کرد: در هر ۱۰۰ گرم میوه خوراکی تازه انار ۱۶ گرم هیدرات کربن، ۰.۳گرم مواد چرب، ۰.۵گرم پروتئین، ۸۲ گرم آب، ۲۵۹ میلی‌گرم پتاسیم، ۳ میلی‌گرم کلسیم، ۸ میلی‌گرم فسفر، ۰.۳میلی‌گرم آهن، ۳ میلی‌گرم سدیم، ۰.۰۳میلی‌گرم تیامین(B۱)، ۰.۰۳ میلی‌گرم رایبوفلاوین (B۲)، ۰.۳ میلی‌گرم نیاسین(B۳)، ۴ میلی‌گرم ویتامین C وجود دارد.

وی اظهارکرد: میوه انار بعلت وجود تانن قابض است، جوشانده‌ی پوست میوه‌ی آن برای معالجه‌ی اسهال و اسهال خونی نافع است و محلول آن برای ترشحات سفید مهبلی بصورت شست‌وشوی موضعی استفاده می‌شود. پوست ساقه و غنچه‌های گل نیز این خاصیت را دارد.

پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی گفت: پوست درخت انار برای تهیه‌ی محلول غرغره برای زخم‌های دهان و گلو و مایع شست‌وشو برای بند آمدن خون‌ریزی بینی نیز کاربرد دارد.

پویان اظهارکرد: مرهمی که از جوشانده برگ و پوست ریشه درخت انار تهیه شود برای رفع خارش پوست مؤثر است.

وی ادامه داد: گل‌های له شده درخت انار برای ترمیم سوختگی بدن مفید است و جوشانده قسمت‌های مختلف درخت انار خاصیت ضد باکتری دارد.

پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی گفت: میوه‌ی انار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و مصرف مداوم میوه انار باعث نعوظ می‌شود، ملین است و ترشح ادرار را زیاد می‌کند. مصرف آب انار رسیده و شیرین پس از غذا برای تصفیه‌ی خون و تقویت کبد و بیماری یرقان و صاف شدن صدا و باز شدن رنگ چهره بسیار مفید است و دانه‌ی میوه گیاه نفاخ است.

پویان ادامه داد: گل انار با زیره برای اسهال کودکان نیز مصرف می‌شود، میوه انار برای برطرف کردن تب‌های صفراوی و یرقان بسیار نافع است، رب انار نیز همه این خواص را دارد، مخلوط میوه‌های ترش و شیرین انار برای برطرف کردن تشنگی مفرط، تب‌های تند، قی، بی‌حالی و خماری و برطرف کردن ویار زنان حامله تجویز می‌شود.

وی با اشاره به اینکه دانه‌های انار برطرف کردن قی می‌کند، ادامه داد: گل انار را گلنار فارسی می‌گویند، غرغره دم کرده آن برای التیام زخم دهان و خون‌ریزی بن دندان و همراه با گلاب برای برطرف کردن ورم چشم و با آب بارهنگ برای التیام زخم آلات تناسلی مرد و با آب برای برطرف کردن خراش‌های پا که از کفش تنگ ایجاد شده باشد آثار درمانی مفیدی دارد.

پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان‌جنوبی گفت: شست‌وشوی زخم بواسیر با جوشانده‌ی پوست، برگ، گل و پوست میوه درخت انار بسیار نافع است، نشستن در این جوشانده برای بیرون‌زدگی مقعد بسیار اثربخش است.

پویان در خصوص نحوه‌ی مصرف انار گفت: برای جوشانده‌ی پوست ساقه، میوه و ریشه از ۲۰ گرم در یک لیتر آب استفاده می‌شود و مقدار خوراک از آب یا رب انار ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم است.

وی خاطرنشان کرد: انار تقریباً در همه‌ی باغ‌های خراسان‌جنوبی پرورش داده می‌شود.
کد مطلب: 308922